Ketogene therapie en anorexia: de gedurfde verkenning van UCSD

Ik weet niet wie dit moet horen, maar ketogene diëten worden onderzocht als behandeling voor eetstoornissen. Ja, zelfs anorexia.

Er zijn casestudies gepubliceerd die anorexia behandelen met ketogene diëten, met enkele geweldige resultaten. En dus begint nu het echte werk bij het bevorderen van de onderzoeksliteratuur voor deze populatie. UCSD bewandelt een nieuw pad, en ik denk dat je hiervan op de hoogte moet zijn en het aan je vrienden moet vertellen!

UCSD's initiatief en zijn hoofdonderzoeker

UCSD voert op zijn zachtst gezegd baanbrekend onderzoek uit! Op de voorgrond? Dr. Guido Frank. Niet zomaar een naam, maar een kracht in de psychiatrie. Zijn geloofsbrieven? Stellair. Verdubbeld in kinder-, jeugd- en volwassenenpsychiatrie met een schat aan meer dan 100 peer-reviewed publicaties.

Als Dr. Frank leiding geeft, is het niet alleen onderzoek; het is een beweging.

Het engagement van de Baszucki Group

De inzet van de Baszucki Group is cruciaal voor het stimuleren van medisch onderzoek. Ze zijn naar voren gekomen als financiële ondersteuners die aanzienlijk investeren om de grenzen van het onderzoek naar het gebruik van ketogene diëten als behandeling voor psychische aandoeningen te verleggen. En anorexia nervosa is daarop geen uitzondering. Hun bijdrage versnelt niet alleen de voortgang van het onderzoek, maar draagt ​​ook bij aan het waarborgen van een niveau van integriteit. Waarom? Omdat ze geen sector zijn die wil profiteren van de resultaten. Ze willen dat mensen alle manieren weten waarop ze zich beter kunnen voelen, en ze zijn bereid om te helpen uitzoeken of het gebruik van het ketogene dieet bij anorexia daar één van is.

Wat was hun bijdrage? Hun betrokkenheid bij dit baanbrekende onderzoek blijkt uit een aanzienlijke filantropische gift van $235,000.

Dat is veel geld, en deze groep doet mee. Ik denk niet dat ze zoveel aan een onderzoek zouden financieren als ze niet dachten dat de bestaande wetenschap een behoorlijk solide basis bood, jij wel?

Maak deel uit van de verandering: hier is hoe

De oproep van UCSD voor deelnemers is luid en duidelijk:

 • Duur: Een 14 weken durend onderzoek, gericht op mensen met anorexia nervosa die weer op gewicht zijn, maar nog steeds worstelen met de schaduwen van de stoornis.
 • Monitoring: Deelnemers ondergaan grondige controles, waardoor de veiligheid en de nauwkeurigheid van het onderzoek worden gegarandeerd.
 • De begeleiding: Deskundigheid op zijn best. Deelnemers krijgen inzichten in ketogene voeding van topdiëtisten.
 • In aanmerking te komen: Landelijk, maar een persoonlijke eerste evaluatie is een must.
 • Hoe inschrijven: Meer informatie over deelname aan dit onderzoek vindt u hier: Therapeutisch ketogeen dieet bij anorexia nervosa
  • STUDIECONTACT: Megan Shott, BS
  • Telefoonnummer: 848-246-5272
  • E-mail: mshott@health.ucsd.edu

Als u meer wilt weten, kunt u dit geweldige persbericht hier bekijken:
https://www.prnewswire.com/news-releases/uc-san-diego-launches-clinical-trial-of-ketogenic-therapy-for-anorexia-nervosa-301931148.html

Is het doel van dit onderzoek om te bewijzen dat anorexia kan worden behandeld met een ketogeen dieet? Nee. Het doel van dit onderzoek is om te zien of het draaglijk is voor mensen met een anorexia-diagnose en of het enige mate van werkzaamheid heeft bij gewichtsherstelde personen met een hoog risico op terugval. Ze gaan ook rondsnuffelen en kijken of ze potentiële genetische voorspellers kunnen vinden van de reactie op voedingsketose. 

In Conclusie

Onder begeleiding van Dr. Frank en de toewijding van UCSD staan ​​we aan de vooravond van potentieel baanbrekend onderzoek. Hoewel de resultaten nog moeten worden onthuld, valt de belofte die het inhoudt niet te ontkennen. Het is van cruciaal belang om op de hoogte te blijven van en betrokken te blijven bij dergelijke avant-gardistische onderzoeken. De horizon van de behandeling van anorexia nervosa zou kunnen verschuiven, en dit zou een belangrijke stap kunnen zijn in de richting van een betere toekomst.

Deel dit alstublieft overal zodat dit baanbrekende onderzoek kan worden voortgezet!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.